Mijn naam is Denise en ben de eigenaresse van rattery Ratcity in Huizen (N-H). Samen met mijn dochter Daniëlle zijn we in 2000 begonnen met twee vrouwtjes en dat werden er al snel drie. We zijn ratten steeds leuker gaan vinden en ik ben meer informatie gaan verzamelen over genetica en gezondheid. Ik ben vooral geïnteresseerd in de verzorging op medisch gebied, aangezien dat vrij complex kan zijn bij de tamme rat. Het gevolg van deze hobby is dat ik begin 2004 met de rattery gestart ben. Op 6 april 2004 is het A-nestje geboren.

Het aantal ratten wisselt nog wel eens, maar schommelt meestal rond de 17. De ratten wonen hier in eerste plaats als huisdier en een aantal door ons gefokte ratjes mogen een nestje krijgen als hun lijn goed is en ze helemaal gezond zijn. De ratjes zullen hier ook nooit uitgeplaatst worden als ze geen nestje kunnen of mogen krijgen of gehad hebben, ze blijven hier tot aan hun laatste dag.

Alle ratten zitten in ruime kooien. In 2014 zijn er twee mooie grote kooien aangeschaft waar de meisjes in gehuisvest zijn. De ratten komen regelmatig uit de kooi en lopen over ons heen terwijl we bij de deurtjes staan of ze komen gezellig bij ons op de bank. Ze weten precies op elke tijden ze iets lekkers krijgen en staan om het hardst te dringen om een plaatsje vooraan te krijgen. Meestal gaat het gewoon om een stukje gedroogd brood, maar daar zijn ze verzot op. Het maakt niet uit hoeveel ratten je hebt, ze hebben allemaal een eigen karakter met hun eigen leuke eigenschappen en ze zorgen allemaal voor de nodige humor.

 

De kooi van onze dames